Γυρεύω για:
FacebookTwitter
sideBar 

Είστε σε δίαιτα; Μήπως να αλλάζατε κανάλι;

Αξιολογήστε:
(1 Ψήφος)

Είναι πλέον γνωστό ότι τρώμε περισσότερο όταν βλέπουμε τηλεόραση την ώρα που γευματίζουμε. Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Appetite” δείχνει ότι και το είδος του προγράμματος παίζει ρόλο σε κάποιες περιπτώσεις.

Στην έρευνα αυτή πήραν μέρος καταναλωτές που ήταν σε δίαιτα και καταναλωτές που δεν ήταν. Οι μισοί παρακολούθησαν εκπομπές που σχετίζονταν με είδη διατροφής (π.χ. εκπομπές μαγειρικής), ενώ οι άλλοι μισοί παρακολούθησαν προγράμματα το περιεχόμενο των οποίων δεν είχε καμία αναφορά σε είδη διατροφής. Την ίδια ώρα όλοι μπορούσαν να καταναλώσουν όσο φαγητό επιθυμούσαν. Τα αποτελέσματα έκρυβαν μια μικρή έπληξη. Τη μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού δεν κατανάλωσαν όσοι δεν ήταν σε δίαιτα, αλλά όσοι ήταν σε δίαιτα αλλά παράλληλα παρακολούθησαν πρόγραμμα σχετικό με είδη διατροφής. Με άλλα λόγια, το είδος του προγράμματος έφερε αποτέλεσμα, αλλά μόνο σε όσους ήταν σε δίαιτα.


«Αν είστε σε δίαιτα και στην τηλεόραση ξεκινάει μια εκπομπή μαγειρικής, απλά αλλάξτε κανάλι» καταλήγουν χαριτολογώντας οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ: επιστημονική επιθεώρηση “Appetite”

Προσθήκη σχολίου

 
 

Βέλτιστη προβολή σε firefox chrome                                                  Όροι χρήσης  - Credits                                                  © 2012 γυρη.gr