Γυρεύω για:
FacebookTwitter
sideBar 

Κρεμαστός ανακυκλώσιμος κήπος

Αξιολογήστε:
(1 Ψήφος)

Ο όμορφος κάθετος κήπος της φωτογραφίας, φτιαγμένος από ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια, δημιουργήθηκε στα πλαίσια τηλεοπτικού σόου της Βραζιλίας που βοηθά φτωχές οικογένειες να επανασχεδιάσουν τα σπίτια τους ώστε να βελτιώσουν τις ζωές τους.


Η συγκεκριμένη οικογένεια κατοικεί σε φτωχική γειτονιά του Σάο Πάολο και αποτελείται από τη μητέρα με τις δύο κόρες της, οι οποίες ζουν σε ένα σπίτι με μία κρεβατοκάμαρα και έχοντας εισόδημα 130 δολάρια το μήνα.


Η αρχική ιδέα δεν προήλθε από κάποιον σχεδιαστή. Οι τρεις γυναίκες είχαν ήδη οικολογική συνείδηση και φύτευαν μέσα σε παλιές συσκευασίες φαγητού. Η πρακτική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φυτά που δε χρειάζονται πολύ χώρο για να μεγαλώσουν όπως αρωματικά, μπαχαρικά και βότανα.


Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε τον δικό σας κρεμαστό κήπο όπως φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο. Χρειάζεστε σπάγκο (ή σύρμα) που θα περάσετε ανοίγοντας τρύπες στις δύο άκρες του μπουκαλιού. Έπειτα περνώντας και τυλίγοντας το σπάγκο γύρω από κρικάκια σταθεροποιείτε το μπουκάλι στο επιθυμητό ύψος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο μονωτικό υλικό ώστε να βουλώσουν τα κάτω ανοίγματα και να μην πέφτει το χώμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να σταθεροποιήσετε τα μπουκάλια στο κατάλληλο ύψος κάνοντας απλά κόμπους με το σπάγκο.


Πηγή: www.treehugger.com

garden2     vertical1     vertical2     vertical3

 

 

Προσθήκη σχολίου

 
 

Βέλτιστη προβολή σε firefox chrome                                                  Όροι χρήσης  - Credits                                                  © 2012 γυρη.gr