Γυρεύω για:
FacebookTwitter
sideBar



 

Το πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες» αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο οικονομικής ενίσχυσης για υποψήφιους νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους. Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από €10.000 έως €20.000, βάσει κριτηρίων, με τους κατοίκους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών να δικαιούνται τα μεγαλύτερα ποσά. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί για τις 18 Μαρτίου, ενώ η προθεσμία εκπνέει στα μέσα Μάη. Υπάρχουν διάφορες προϋποθέσεις προκειμένου κάποιος να καταστεί δικαιούχος, όπως, για παράδειγμα να είναι για πρώτη φορά...

Η πικρή γεύση δεν είναι αρεστή σε όλους. Υπάρχουν πολλοί, ωστόσο, που απολαμβάνουν κάποια δόση πικράδας σε διάφορα προϊόντα, όπως ο καφές, η μπύρα και η μαύρη σοκολάτα. Στην τελευταία, η πικράδα οφείλεται σε φυσικά στοιχεία, όπως οι φαινόλες. Ως γνωστόν, η σοκολάτα προέρχεται από το κακάο, το οποίο υπόκειται σε διάφορα στάδια επεξεργασίας μέχρι να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της σοκολάτας. Σε διάφορα από αυτά τα στάδια (π.χ., ζύμωση, θερμική επεξεργασία), μεγάλο μέρος των πικρών στοιχείων απομειώνονται και το τελικό προϊόν αποκτά τη γεύση που...

Ο όμορφος κάθετος κήπος της φωτογραφίας, φτιαγμένος από ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια, δημιουργήθηκε στα πλαίσια τηλεοπτικού σόου της Βραζιλίας που βοηθά φτωχές οικογένειες να επανασχεδιάσουν τα σπίτια τους ώστε να βελτιώσουν τις ζωές τους. Η συγκεκριμένη οικογένεια κατοικεί σε φτωχική γειτονιά του Σάο Πάολο και αποτελείται από τη μητέρα με τις δύο κόρες της, οι οποίες ζουν σε ένα σπίτι με μία κρεβατοκάμαρα και έχοντας εισόδημα 130 δολάρια το μήνα. Η αρχική ιδέα δεν προήλθε από κάποιον σχεδιαστή...

Οι γευστικές προτιμήσεις, η οικογενειακή επιρροή, η παράδοση, οι διαθέσιμες επιλογές στα σημεία πώλησης, το διαθέσιμο εισόδημά μας, οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και η περίσταση, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή μας. Η τελευταία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και για την κατάσταση της υγείας μας, για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα μερίδια επιρροής των παραγόντων αυτών. Τί συμβαίνει όμως με τις μαγειρικές μας δεξιότητες; Παίζουν κάποιο ρόλο; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι μαγειρικές δεξιότητες έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την υγεία...

Όλοι γεννιόμαστε με μια έμφυτη προτίμηση στις γλυκιές γεύσεις και αποστροφή σε οτιδήποτε πικρό. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι στα μικρά παιδιά αρέσουν πολύ περισσότερο τα φρούτα με γλυκιά γεύση και λιγότερο τα λαχανικά, ειδικά όταν τα γεύονται για πρώτη φορά. Διάφορα συστατικά τα οποία υπάρχουν σε αφθονία στα λαχανικά δίνουν ένα πικρό τόνο στη γεύση τους και καθιστούν πιο δύσκολη την προτίμησή τους από τα παιδιά...


Είναι πλέον γνωστό ότι τρώμε περισσότερο όταν βλέπουμε τηλεόραση την ώρα που γευματίζουμε. Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Appetite” δείχνει ότι και το είδος του προγράμματος παίζει ρόλο σε κάποιες περιπτώσεις.

Στην έρευνα αυτή πήραν μέρος καταναλωτές που ήταν σε δίαιτα και καταναλωτές που δεν ήταν. Οι μισοί παρακολούθησαν εκπομπές που σχετίζονταν...

«Τουλάχιστον το 30% του ενεργειακού κόστους της γεωργίας προέρχεται από την παραγωγή αζωτούχων λιπασμάτων». Μία εναλλακτική στη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων είναι η καλλιέργεια ψυχανθών, τα οποία μπορούν να είναι αυτάρκη σε άζωτο χάρη στα βακτήρια που αναπτύσσονται στις ρίζες τους. Ερευνητές του Πανεπιστημίου και Ερευνητικού Κέντρου του Wageningen της Ολλανδίας προωθούν την καλλιέργεια φασολιών και μπιζελιών σε αφρικανούς αγρότες μικρής-κλίμακας με στόχο να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Με τη βοήθεια των αζωτοδεσμευτικών βακτηρίων, οι καλλιέργειες αυτές...

Πολλοί καταναλωτές επιλέγουν μεγαλύτερα μεγέθη φαγητού και ποτών, σε μια προσπάθεια να φανούν κοινωνικά ανώτεροι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Journal of Consumer Research”. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να πειστούν για το αντίθετο.
«Η κυρίαρχη τάση στην κατανάλωση τροφίμων είναι απλά η υπερκατανάλωσή τους», σημειώνουν οι ερευνητές. «Αυτό όμως που προκαλεί ανησυχία είναι ότι η αύξηση στην κατανάλωση των τροφίμων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη...

Τα φύκια αναπτύσσονται ταχύτατα, είναι εξαιρετικά θρεπτικά και μπορούν να καλλιεργηθούν με αειφορικό τρόπο στη θάλασσα. Από το καλοκαίρι του 2011, ένα πλωτό εργαστήριο λειτουργεί στον ποταμό Scheldt της Ολλανδίας σε μία προσπάθεια εκμάθησης των βασικών αρχών της θαλάσσιας καλλιέργειας. «Αυτά τα φύκια έχουν μεγαλώσει σχεδόν ένα μέτρο μέσα σε τέσσερις εβδομάδες», δηλώνουν οι ερευνητές. Αναπτύσσονται πάνω σε σχοινιά που κρέμονται από πλαίσια τα οποία εφαρμόζουν σε μια πλωτή μεταλλική κατασκευή...

 
 

Βέλτιστη προβολή σε firefox chrome                                                  Όροι χρήσης  - Credits                                                  © 2012 γυρη.gr